Vitamin Untuk Kecantikan Kulit

Vitamin Untuk Kecantikan Kulit | Kajian menunjukkan bahawa nutrisi tertentu penting untuk mencegah tanda-tanda penuaan kulit. Kalau kita perhatikan, banyak produk-produk kecantikan mengandungi vitamin-vitamin tertentu dalam produk penjagaan kulit mereka.

Antara vitamin tersebut adalah:

Vitamin A untuk elakkan kulit berkedut

Vitamin A Membantu Atasi Masalah Kulit Berkedut
Vitamin A Membantu Atasi Masalah Kulit Berkedut

Beta Carotene merupakan antioksidan yang mampu meneutralkan kesan buruk akibat oksidasi yang disebabkan oleh radikal bebas. Beta Carotene turut mempunyai fungsi yang sama seperti Vitamin A kerana ia akan ditukarkan kepada Vitamin A apabila badan perlukannya. Produk Shaklee yang mengandungi Vitamin A adalah Carotomax

Vitamin C untuk awet muda

Vitamin C membantu menangkis radikal bebas yang boleh menyebabkan kulit berkedut, kendur dan semakin tua. Vitamin C meningkatkan penghasilan kolagen yang dapat menjadikan kulit menjadi lebih tegang dan awet muda.

Vitamin B3 untuk masalah iritasi

Vitamin B3 membantu melindungi kulit daripada faktor luaran yang mempengaruhi proses penuaan. Sehingga, masalah seperti jerawat, muka kemerahan seperti rosacea dan tanda keradangan dapat diatasi. Selain itu, vitamin B3 meningkatkan penghasilan emolien semulajadi yang dapat membantu kulit tetap terhidrat.

Vitamin E untuk kelembapan kulit

Vitamin E membantu memperbaiki kulit kering dengan mengekalkan kelembapan kulit. Vitamin E juga mampu menghalang radikal bebas daripada merosakkan sel-sel tubuh.

 Vitamin K untuk lingkaran hitam

Vitamin K Membantu Atasi Masalah Lingkaran Gelap Bawah Mata
Vitamin K Membantu Atasi Masalah Lingkaran Gelap Bawah Mata

Vitamin K membantu mengurangkan masalah lingkaran gelap di bawah mata. Salah satu punca penyebab lingkaran gelap di bawah mata adalah disebabkan oleh pembuluh darah di bawah mata yang mudah bocor dan meresap ke dalam kulit. Vitamin K adalah vitamin “pembekuan darah” yang dapat mengatasi rembesan darah di sekitar mata. Vitamin Shaklee yang mengandungi Vitamin K adalah VitaLea.

Berikut merupakan vitamin-vitamin Shaklee yang boleh membantu mencantikkan kulit anda:

Vitamin Untuk Kecantikan Kulit
Vitamin Untuk Kecantikan Kulit

(VitaLea, Vitamin E, Sustained Release Vita-C Plus, B-Complex dan Carotomax) <<< Click untuk pembelian secara online. Credit Card dan Debit Card diterima

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi saya Azura ( SID 914918 ) di talian 0129665060 atau email saya di raihanazura@gmail.com. Saya merupakan pengedar sah Shaklee di Bukit Jelutong,  TTDI Jaya, TUDM Subang, Laman Glenmarie dan sekitar Shah Alam. Saya juga membuat Cash On Delivery di Stesen LRT Kerinchi dan stesen-stesen LRT di seluruh Lembah Kelang, Menara TM dan Bangsar.

***Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

One thought on “Vitamin Untuk Kecantikan Kulit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *