Cara menghilangkan eyebag dan mata panda

Cara menghilangkan eyebag dan mata panda |

mata panda
Comelnya. Agak-agak kalau mata orang macam ni comel tak??

Teringat masa study kat matrix dulu. First time masuk asrama lah katakan. Kelas setiap hari adalah dari pukul 8 pagi sampai 5 petang. Saya ni pulak bukan jenis cepat catch up dalam kelas. Dah penat-penat balik kelas takde kesedaran pun nak buka buku. Yang penting waktu tidur tu. Haha. Tapi bila tiba time exam, time tu la rasa macam tak tahu apa-apa, barulah nak cuak sampai tak tidur malam nak study punya pasal. Last-last ape pun tak boleh masuk dalam kepala. Redah jelah jawab exam. Nasib baik pass you all. Kalau tak tak dapat masuk U la kite. Tapi mata saya serius macam mata panda masa tu. Mungkin kerana tak cukup tidur dan stress. Saya rasa majoriti kawan-kawan pun bermata panda juga sebab silibus matrikulasi masa tu (tahun 2003) sangatlah padat. Yang spesis macam saya last minit baru nak belajar memang sakit sikitlah. Apepun, bersyukur dapat melepasi matrikulasi walaupun result cukup-cukup makan aje. Nasiblah kat U dah insap sikit, dah ade kesedaran untuk mentelaah awal-awal.

Ok, berbalik kepada masalah mata panda dan eyebag ni. Apakah punca-puncanya ye?

  • Pertambahan melanin (juga dipanggil hyperpigmentation) disebabkan oleh alahan
  • Kehilangan lemak di bawah mata atau kulit menjadi kendur
  • Salur darah pecah
  • Gaya hidup yang tidak sihat – terlalu banyak mengambil kafein, merokok dan kurang tidur

Bagaimana mengatasi masalah ini? Jom aplikasi tips-tips ini

  • Dapatkan tidur yang cukup. Tidur yang berkualiti merupakan kaedah termudah untuk mengurangkan lingkaran gelap bawah mata. Selain menjaga kesihatan mata, tidur yang baik juga mampu membantu badan anda memperbaiki kerosakan sel kulit anda
  • Kurangkan pengambilan kafein kerana ianya boleh menyebabkan dehidrasi pada kulit yang membuat lingkaran gelap di bawah mata lebih ketara
  • Kalau ada duit lebih bolehlah buat rawatan laser
  • Ambil vitamin K kerana ia boleh membantu memperbaiki salur-salur darah yang pecah. VitaLea Shaklee mengandungi vitamin K
  • Guna produk rawatan mata seperti Enfuselle Eye Treatment dari Shaklee

Kebaikan Enfuselle Eye Treatment

Enfuselle Eye Treatment
Enfuselle Eye Treatment

Memperbaiki penampilan dengan khasiat nutrien dan botani khas untuk mengurangkan garis-garis halus, kedutan dan sembap.

  • Terbukti berkesan secara klinikal
  • 233% pengurangan kedutan dalam tempoh dua minggu
  • 120% peningkatan keanjalan dan ketegangan kulit dalam tempoh dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus yang ketara dalam tempoh lapan minggu
  • 32% peningkatan lembapan kulit yang berpanjangan dalam tempoh lapan minggu
  • Tona kulit yang nyata lebih sekata dalam tempoh 12 minggu
  • Botani anti penuaan dan vitamin C membekalkan manfaat yang ketara untuk kulit
  • lembut di sekitar mata
  • Sempurna untuk bahagian leher dan bibir

Hipoalergenik dan telah diuji oleh pakar oftalmologi serta selamat untuk pemakai kanta sentuh

Untuk pembelian secara online, klik di bawah

esell-shaklee

(Kredit dan debit kad diterima)

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi saya Azura ( SID 914918 ) di talian 0129665060 atau email saya di raihanazura@gmail.com. Saya merupakan pengedar sah Shaklee di Bukit Jelutong,  TTDI Jaya, TUDM Subang, Laman Glenmarie dan sekitar Shah Alam. Saya juga membuat Cash On Delivery di Stesen LRT Kerinchi dan stesen-stesen LRT di seluruh Lembah Kelang, Menara TM dan Bangsar.

***Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

5 comments on “Cara menghilangkan eyebag dan mata panda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge